Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kurtuluşa götüren karara ilham kaynağı olan şehir…

Kurtuluşa götüren karara ilham kaynağı olan şehir…

Kurtuluşa götüren karara ilham kaynağı olan şehir…

Kurtulusa götüren karara ilham kaynagi olan sehir…

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkeyi düsman isgalinden kurtarmak için Kurtulus Savasi baslatmaya ve sonrasinda modern bir Cumhuriyet olusturmaya memleketimiz Adana’da karar vermistir.

Ülkenin dört bir yaninda isgalci düsman güçlerine ait bayraklarin dalgalandigi bir dönemde, Adana’da, Adanalilardan aldigi güç ve ilhamla direnmeye ve mücadele baslatmaya karar verdigini dile getiren Büyük Önder, Adanalilar olarak bizlere sonsuz bir kivanç bahsetmistir.

'Bende bu vekayiin ilk hiss-i tesebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmustur' sözleriyle, Milli Mücadele öncesindeki ilham kaynagi noktasini açiklayan Mustafa Kemal Atatürk, milletinden aldigi güçle, isgal altindaki yurdumuzu kurtarmak üzere harekete geçmistir.

Birinci Dünya Savasi’nda agir yenilgiye ugrayan ve topraklari isgal edilen imparatorlugun küllerinden yeni bir ülke yaratan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari, ulusumuzun özgürlük ve bagimsizliktan asla vazgeçmeyecegini bütün dünyaya göstermistir.

Fransiz isgaline ugrayan Adana; 5 Ocak 1922’de kurtulmus, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Kuvayi Milliye ve Adanalilarin yigit direnisi ile, düsman zulmü sona ermistir.

Bir daha isgal acisi yasamamak ve baska milletlerin boyundurugu altina girmemek için Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi yol ve hedeflerden sapmamali, böylece kem gözlerin birakin isgal etmeyi düsünmeyi, yan gözle bile bakmaya cesaret ödemeyecegi çagdas ve güçlü bir ülke haline gelmeliyiz.

Bizlere özgür ve çagdas bir Cumhuriyet, ülke birakan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ile sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle aniyorum.

Hemsehrilerimin 5 Ocak Kurtulus Bayrami’ni bütün kalbimle kutluyorum.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı